Diary About Stuff Link
A U R E L I E
Tangan berseni

Wednesday, March 27 @ 8:48 AM | 0 Comment [s]

salam sejahtera kepada semua :) . hi to world and my fellowship. aduii sakit lagi lah tulang belikat aku. Confirm terkehel yang kemarin nie main hoki tak warming up dulu. Nak suruh junior pijak,*tengok tepi* alamak bapak hancur tulang aku. Terpaksa lah pergi spa jak nie. (acece) Hari ni, aku and da gang( budak Yayasan Sabah yang lain lah tu) telah dibawa 'mencuci mata' sekitar Selangor. First time, in real life, aku tengok patung Lord Murugan yang besar gila tu depan Batu Caves. WOOWWWW! sakai gila tengok dari dalam bas tu. Orang tepi dah jeling dah tapi lantak lah,aku mana pernah tengok Batu Caves sebelum nie (aku orang kampung). Dijadikan cerita, sampai lah dekat Institut Kraf Negara tu. Kami disambut oleh pegawai yang bertugas sebelum dibawa 'tour' seluruh kawasan bengkel. Aku memang respect lah,tabik hormat budak2 jurusan kraf nie. Sebab apa? Sebab dorang nie boleh buat something yang, aku, sebagai seorang PELAJAR SAINS TULEN yang memang lack dalam kreativiti, tidak boleh buat. Kamu tau, aku uli doh(tanah liat) yang nak buat pasu tu pun tak lepas -.- and nak distorymorykan di sini ialah dekat bengkel pertukangan kerja logam, aku jumpa seorang mamat nie yang memang tinggi gila,hensem,nampak cool and 'bajet'. #MajorTurnOFF. Attract my attention, but not interested. After kami dah siap tawaf satu kampus tu,kami dibawa ke satu bengkel nie. Aku bacalah signboard dekat bangunan tu, dia tulis "Bangunan Seramik A". K fine, mesti nak buat pasu seramik nie. Dan memang, ya kami buat pasu tu. Menggunakan teknik 'coiling', terhasil lah.............................
k berhenti lah ketawa,memang lah buruk. HEY, I'm still an amateur k? betterlah nie dari takde apa-apa kan. Aku memang buat benda nie dengan sepenuh tenaga,jiwa dan raga,perasaan benci dan sayang and blalallalalala, terhasil lah 'masterpiece RM1000' aku nie. Tengok puas-puas,limited edition tau,jarang dah korang nak tengok produk bermutu begini. XD 

Labels: ,


Post a Comment


Older Post | Newer Post

Guestbook
I supposed to have more free time *sigh*

STRICTLY AD IS NOT ALLOWED.

SPAMMER is PROHIBITED.

only leave nice words please .



History
  • Kembara Ilmu edisi 2
  • Japanese Speech Contest
  • frust yang x terhingga T_T
  • Kembara Ilmu part 1

  • Tabung Kemanusiaan
    tekan jangan tak tekan ! sumbangan bakti kepada pemilik belog :)


    Credit

    Template by : Aurealia
    Thanks to : Wanaseoby
    Images : Tumblr

    Best View at GOOGLE CHROME!