Diary About Stuff Link
A U R E L I E
MAS Airline terbaekkk !

Monday, August 5 @ 12:42 PM | 0 Comment [s]

Nak cerita sikit tentang travelogue aku kali nie . Bukanlah travelogue sangat tapi lebih kepada testimoni rasanya . Ok dijadikan cerita, pada hari Khamis yang lepas bersamaan dengan 1/08/2013, aku nak balik kampung a.k.a tanah tumpahnya darahku . Untuk pengetahuan pembaca sekalian, aku nie anak perantau. Dari kecik lagi, aku telah dihantar untuk belajar ke 'oversea'. Aku asal Sabah, tapi belajar dekat Kelantan atas tajaan Yayasan Sabah . Ada faham? Ada soalan, sila komen . Ok, flight aku haritue sebenarnya pukul 8 malam tapi disebabkan waden masa tu bergegas nak kejar masa(aku tahu dia malas nak hantar sebenarnya),dia hantar aku gi airport pukul 4 petang. Yerr tuan-tuan, kul 4 yerr...lama tu. Sampai airport jerr, cari port dan terus check-in . Tapi xmasuk balai berlepas lagi . Berlegar-legar sana sini, aku pun naik KFC(k, aq x pose). Baru nak makan Zinger Burger aku, tit..tit...ada mesej masuk . Baca, "your flight has been re-timed from bla..bla..bla.." dan aku pun berhenti makan . Terus jerr ma aku kol, tanya . Dia suruh urus sendiri and I was like, ok ma. Aku gi larr kaunter, tanya, ulang alik, tu tak termasuk sruh pakcik kaunter tu jawab bebelan ma aku . Benda nie jadi rumit kes aku ambil transit . Flight tu delay dari pukul 8 pergi pukul 10. Then, flight aku yang MH2626 tu bertolak dari KL-KK kul 10 juga. So, burn 1 tiket situ . Aku duduk tepi airport, makan Zinger Burger yang x bersentuh pun lagi, and I feel very down time tue. Aku macam, ok xpe lah x balik pun . Malas dah nak peduli . Aku terus makan sampai larr ada abang tu tegur, "adik nie kenapa? macam ada problem jer." aku pun jeling(yerr lah, stranger kan). Abang tu cakap, "rilek dik . Abang tanya jer. Flight adik delay juga ekk? abang punn sama . Abang nak balik Sabah act. Abang kerja kat situ." and I was like , BINGO !! hurray, aku ada kawan . Aku pun macam ok lah dengan abang tue. Kitorang borak, cerita pasal itu,ini. Sampai lah flight kitorang. Sampai KL, aku first time tau hadap situasi macam nie. Dimana flight delay, and there's nothing I can do about it. Dah lah turun jer airport tu, banyak masalah timbul. Sebenarnya, lepas jerr landing, kitorang kena pegi transfer ticket counter tau. Tapi aku pakat lepas jer kaunter tu. And aku jumpa balik abang tadi . Nasib larr dia assist aku and seorang lagi kawan aku yang senasib tu. Kawan aku tu pun selamba jer ikut aku . Kena naik level 3 urus tiket, voucher hotel, makanan, beg apa semua . Selesai semua tu, kitorang kena bagi hotel tuk menginap . And the hotel was like, WOW . Excited sangat sebab aku xperrnah masuk hotel personally. Selalukan parent teman, but this time, no parent, alone . Aku rasa hebat gila . Hotel tu Sama-Sama Hotel dan obviously mewah, grand . Check in and the waiter give my hotel room's card to access it . Masuk jerr bilik, terus tutup pintu and jerit dalam hati . Dengan katil,tv,bath tub,toiletnye,aircond, fully touch screen k.. tonight gonna be heaven . Not forget to mention, high speed WiFi. Hehe...malam tu, aku lah raja . Di sini aku sertakan gambar bukti betapa 'gojes'nye hidup aku pada malam tu. First pic, tv tu ada tulis nama aku. Nampak tak? :3 second pic,aku tu . Still dekat sekolah, sempat lagi selca ;) 3rd pic,bath tub yang awesome(aku sempat berendam dalam nie tau,ada air panas),4Th pic, bilik mandi lutsinar...k, aku mandi dalam nie juga. 5Th pic, kad bilik ke syurga~, and the last one, tiket flight yang delay beserta tiket flight yang baru sebagai pampasan (free tau??)  So that's all . Reminder untuk yang traveller muda macam aku, pastikan anda ada insuran dekat flight service tu supaya kalau jadi apa2, anda boleh tuntut ganti rugi. Macam aku nie, dia siap bagi kupon KFC tau tuk refreshment . Full set, 2 ketul ayam XD.

Labels: , ,


Post a Comment


Older Post | Newer Post

Guestbook
I supposed to have more free time *sigh*

STRICTLY AD IS NOT ALLOWED.

SPAMMER is PROHIBITED.

only leave nice words please .



History
  • National Science Challenge :)
  • le 50 facts about me
  • sweet 16th
  • Imperfect me
  • KOT 2013 :)
  • TOUCHING ! T___T
  • kenangan terindah dalam hidupku :)
  • Tangan berseni
  • Kembara Ilmu edisi 2
  • Japanese Speech Contest

  • Tabung Kemanusiaan
    tekan jangan tak tekan ! sumbangan bakti kepada pemilik belog :)


    Credit

    Template by : Aurealia
    Thanks to : Wanaseoby
    Images : Tumblr

    Best View at GOOGLE CHROME!