Diary About Stuff Link
A U R E L I E
mengejar bayangan :) 3-1 Malaysia vs Barcelona

Saturday, August 10 @ 11:40 AM | 0 Comment [s]

yeahh .. yeahh.. Barcelona menang ! tapi kan, honestly I'm not a fan of football sangat tapi memandangkan match kali nie melibatkan satu kelab yang besar, yang satu dunia sudah sedia maklum al-ke'besaran'nya, I mean dengar nama Barcelona, semua orang pun WOW! lawan dengan Harimau kita nie, aku nak ketawa . Bukan apa, just tengok dulu team bola kita macam mana but anyway still tahniah dengan Harimau kita . At least, kita kalah dengan bermaruah kot . Jaringan tunggal dari Amri Yahya tu memang, WALAWE beb, cantik gila . Time tu memang dia free, satu jaringan kencang terus ke pintu gol . Bukan nasib tu weii, memang dah peluang dia . Jaringan Neymar pun macam tak diduga sangat . Bola just kena passing gitu jerr actually, and then maybe Neymar nampak ada peluang, dia pun rembat jerr . Dapat satu gol . Aku tak nak lah ulas banyak-banyak pasal bola tadi , but kita boleh nampak dari match tadi, cara penguasaan bola dekat pihak Barcelona . kita boleh nampak tau teamwork situ . Dorang bila dapat bola je, orang lain akan pergi dekat tau,nak ambil bola . Kita dapat bola, bawa lari sorang-sorang pastu kena keronyok pun sorang2 . I mean that, their teamwork is awesome and tengok lah Malaysia main, lintang-pukang . Tapi itu lah, ada improvement actually . Semangat Harimau malam ini nampak lebih bertenaga dan agresif . Berani menyerang pihak lawan daripada just bertahan jak, I mean ada usaha nak menyerang . Cesc Fabregas dan Wan Zack Haikal pun timbul kekecohan juga tadi . Aku yang mengikuti perkembangan semasa dekat twitter, sambil tengok match, laju lagi TL tu jalan dari game . Pihak Barcelona juga nampaknya mengambil langkah berjaga-jaga untuk 'star' pasukan mereka iaitu Lionel Messi . Aku rasakan dorang just bawa Messi tu untuk lariskan tiket jer. Ya lah, Messi, pemain bola no 1 dunia, sape yang tak nak tengok kan? of course semua orang nak tengok . Tapi itu lah,dia pula injured . Cerita pasal game tadi, overall maybe just ok sebab Harimau pun macam bersungguh-sungguh . Maybe it's true that we're lacking on skills sebab tengok Neymar main tadi, hamboii passing bola ikut 'backway' pun boleh ekk . Cara dia trick player kita pun memang hebat arr . Tak boleh baca arr movement dia . Mainly, star malam ni ialah Neymar . dan pengganti Lionel Messi, Cesc Fabregas pada malam ini juga tak kurang hebatnya bila menjaringkan satu gol . Iniesta kurang menyerlah,maybe disebabkan tenggelam dengan barisan-barisan hebat di atas padang tadi . And aku sedang baca post dari bleacherreport.com dimana dia ada sebut 5 perkara yang telah Barcelona belajar dari match dengan Malaysia ini . Well, dia ada sebut kelemahan defend sebab Amri Yahya boleh tembus tadi (k lemah lah sangat hanya disebabkan ada satu tembus), and then isu Neymar yang baru sembuh dari anemia, lepas tu pasal lacking depth in middle or something like that lah . SO, sini kita boleh conclude yang ini lah sifat kelab gergasi yang sohor seantero dunia, sentiasa belajar dari mana2 pihak tak kira yang lemah atau kuat . Respect bro !

LOTS OF LOVE XOXO,
Aurealia J

Labels:


Post a Comment


Older Post | Newer Post

Guestbook
I supposed to have more free time *sigh*

STRICTLY AD IS NOT ALLOWED.

SPAMMER is PROHIBITED.

only leave nice words please .



History
  • Header for Najwaa :)
  • MAS Airline terbaekkk !
  • National Science Challenge :)
  • le 50 facts about me
  • sweet 16th
  • Imperfect me
  • KOT 2013 :)
  • TOUCHING ! T___T
  • kenangan terindah dalam hidupku :)
  • Tangan berseni

  • Tabung Kemanusiaan
    tekan jangan tak tekan ! sumbangan bakti kepada pemilik belog :)


    Credit

    Template by : Aurealia
    Thanks to : Wanaseoby
    Images : Tumblr

    Best View at GOOGLE CHROME!