Diary About Stuff Link
A U R E L I E
Tutorial #1 : Enable Post Link (blogskin)

Tuesday, August 13 @ 3:53 AM | 1 Comment [s]

hye . salam sejahtera n salam 1 Malaysia hewhew . dah macam PM pulak aku nie. Haha~ k ini merupakan tutorial aku yang pertama wow ! rasa nak buat sebab benda nie simple jerr nak buat . okaii let's begin . Bagi korang yang nak tajuk post tu boleh diklik, macam tajuk post nie larr, sila ikut cara-cara nie ekk .

1. gi dekat dashboard korang,gi dekat template and then tengok dekat kotak edit HTML tu.

2.ctrl+F and then cari pulak kod ini yerr
<$BlogItemTitle$>
3.ada kan? maybe ada sesetengah blog ada lebih dari 2 benda tue, so ganti jerr semua jadi macam nie :
<span class="PostTitle">
<a href="<$BlogItemPermalinkURL$>">
<$BlogItemTitle$></a></span>
lepas tu click save template , siap ! X)

Labels:



Blogger Afifa Suib said on December 27, 2013 at 12:18 AM  

thanks sis ! .. :)

Post a Comment


Older Post | Newer Post

Guestbook
I supposed to have more free time *sigh*

STRICTLY AD IS NOT ALLOWED.

SPAMMER is PROHIBITED.

only leave nice words please .



History
  • Cara belajar yang berkesan :)
  • Rasyidah in da house !
  • Suggestion ?
  • mengejar bayangan :) 3-1 Malaysia vs Barcelona
  • Header for Najwaa :)
  • MAS Airline terbaekkk !
  • National Science Challenge :)
  • le 50 facts about me
  • sweet 16th
  • Imperfect me

  • Tabung Kemanusiaan
    tekan jangan tak tekan ! sumbangan bakti kepada pemilik belog :)


    Credit

    Template by : Aurealia
    Thanks to : Wanaseoby
    Images : Tumblr

    Best View at GOOGLE CHROME!