Diary About Stuff Link
A U R E L I E
Tutorial #2 : Menambah butang follow-Twitter (blogskin)

Wednesday, August 14 @ 6:15 AM | 0 Comment [s]

ehem..ehem...disebabkan aku nie ada banyak masa+tenaga yang tidak dibazirkan dengan baik, aku membuat keputusan untuk memanfaatkannya dengan membuat tutorial2 yang tak perlu menggunakan tenaga yang banyak hewhew still nak jimat lah kan . So, butang follow yang aku maksudkan kali nie adalah yang ini yerr...

dah tau yang mana satu kan? k, sekarang nie seperti biasa, korang gi dekat dashboard, tekan template, pastu tengok dekat kotak edit HTML tu . Then, copy kod ini .
<a href="http://twitter.com/AurealiaJ/" class="twitter-follow-button">Follow @AurealiaJ</a><script src="//platform.twitter.com/widgets.js" type="text/javascript"></script>
paste jerr kod tue dekat mana2 pun haha ~ warna biru tu tukar jadi url twitter korang, and warna merah tu tukar jadi username k :3

Labels:


Post a Comment


Older Post | Newer Post

Guestbook
I supposed to have more free time *sigh*

STRICTLY AD IS NOT ALLOWED.

SPAMMER is PROHIBITED.

only leave nice words please .



History
  • Tutorial #1 : Enable Post Link (blogskin)
  • Cara belajar yang berkesan :)
  • Rasyidah in da house !
  • Suggestion ?
  • mengejar bayangan :) 3-1 Malaysia vs Barcelona
  • Header for Najwaa :)
  • MAS Airline terbaekkk !
  • National Science Challenge :)
  • le 50 facts about me
  • sweet 16th

  • Tabung Kemanusiaan
    tekan jangan tak tekan ! sumbangan bakti kepada pemilik belog :)


    Credit

    Template by : Aurealia
    Thanks to : Wanaseoby
    Images : Tumblr

    Best View at GOOGLE CHROME!