Diary About Stuff Link
A U R E L I E
Aku menjurus kepada apa?

Monday, November 18 @ 10:15 AM | 0 Comment [s]

  hye semua, dan selamat malam :) wokeyy macam biasa aku hanya aktif tengah malam buta jak . Ehh satu soalan untuk renungan kita semua pada malam malam buta ini . For the teenagers, 15-17 years old, dah decide ker nak ambil course apa nanti U? and for the middle-adult, 18-21 years old, ada tak rasa menyesal pilih course tu sebelum nie? kalau ya, kenapa? then, korang wish korang boleh ambil course? Aku tanya nie sebab aku confuse. Aku tak tau nak pilih course apa. Aku memang dah decide satu, tapi betul kah itu yang aku mahu? aku tak mau lah nanti dah buat separuh jalan, then berhenti . X syokk lah! Aku cenderung kepada animasi and elektronik. Hidup aku full with gajet . Ada orang cakap better lah aku ambil Sains Teknologi Maklumat kalau camtu . But, I don't know . Bila dengar, aku macam xde feel . Walaupun hidup aku nie penuh dengan animasi+gajet, kena tahu atas dasar apa juga. Sebenarnya, aku berminat kepada sesuatu yang besar. Yang boleh mengubah hidup semua orang dan aku . I want to to something. Tak kira lah untuk sesiapa pun, but I really want to do something, something that is really big, something that can make my whole generation proud. Sebab tu aku nak jadi saintis . Aku nak cipta satu fenomena, di mana zaman Renaissance akan tercipta semula dan dipenuhi dengan ahli-ahli pemikir yang hebat, melampaui zaman Renaissance itu sendiri . Mungkin cita-cita ni nampak besar, tapi aku tak nampak ada halangan di sini . That era create many wonderful person . Masa tu larr, banyak penemuan-penemuan baru yang menakjubkan. I just wish I can be like one of them . Aku nak jadi manusia versatil, macam Leonardo Da Vinci. At least, if I lose something, I still have something that I can do. Aku pernah terbaca satu quote dari anonymous maybe,
"You don't need 100 000 warriors with a small heart in a war. You only need 10 warriors with a big heart in a war"
Mula-mula, aku tak faham maksud dia apa, tapi bila fikir balik2, betul apa yang dia katakan. Tak berguna semua yang kita ada kalau ianya sia-sia sahaja, tapi apa yang kita ada, gunakan lah sebaik-baiknya . Macam ilmu, gunakan apa yang kita belajar untuk survive dalam hidup ni. Kita tak belajar Fizik dengan susah payah, fail berkali-kali hanya untuk melihat kita gagal dalam menganggar jarak dari traffic light masa memandu kan? :) Seorang genius hanya lah menjadi genius apabila dia boleh mengaplikasikan apa dia belajar dalam kehidupan sehariannya. Nampak dah karakter aku macam mana? Kamu rasa apa yang sesuai untuk orang macam aku nie?

 nota lekat : I'm 16 years old.

Labels:


Post a Comment


Older Post | Newer Post

Guestbook
I supposed to have more free time *sigh*

STRICTLY AD IS NOT ALLOWED.

SPAMMER is PROHIBITED.

only leave nice words please .



History
  • Not A Storyteller
  • It's really ok if....
  • Last post :'( hiatus begins
  • Homework problem
  • Out of Nowhere
  • SCHOOL attack !
  • Awkward post
  • Tutorial #3 : Menambah gambar Instagram (blogskin)...
  • Holiday Giveaway by Nurin Aireen
  • Tutorial #2 : Menambah butang follow-Twitter (blog...

  • Tabung Kemanusiaan
    tekan jangan tak tekan ! sumbangan bakti kepada pemilik belog :)


    Credit

    Template by : Aurealia
    Thanks to : Wanaseoby
    Images : Tumblr

    Best View at GOOGLE CHROME!