Diary About Stuff Link
A U R E L I E
Aku orang Malaysia

Wednesday, December 4 @ 8:27 AM | 0 Comment [s]

  Sori lah dah lama kot tak post dalam bahasa melayu. Bukan apa, mostly 56% readers aku dari oversea so kena lah guna universal language kita, English. Rasa awkward pulak guna BM kali nie haha . Ok aku bukan lah seorang pengguna BM baku sangat since dialek aku pun dah lari terus (Kelate+Sabah bah...), so maaflah kalau terguna perkataan arkaik sikit dalam post BM aku nie. Kalau ada yang korang tak faham, sila tanya ye ...hehe. Cerita pasal saya orang Malaysia, dah ada kot member aku bising dorang xfaham sepatah haram apa aku tulis dalam blog, nak cakap tak bijak English tu, mungkin lah kot. Tapi aku guna yang paling basic dah kot, narak x faham lagi :/ curious aku. So, disebabkan kebisingan kawan-kawan aku yang tak habis2 mengata aku perasan cakap omputih, harini post aku fully BM !

  Pengaruh movie kuat sangat nie, bayang kan lah cuti nie saja aku habis berapa movie English+korea. Actually, I'm not into Korea sangat tapi drama dia best siot ! Aku hanyalah seorang perempuan biasa, tak boleh lawan godaan jejaka2 jambu nie XD. Tapi kan, kebanyakan lah jantan korea yang aku nampak, semuanya muka halus dari aku. Apa kah ini? Tercabar sikit, tapi tengok betapa metroseksualnya dorang, dengan alat penjagaan muka tu sampai 2 beg(aku pun nasib ada jak pencuci muka 1), kalah aku wehh...patut muka licin bah pauh dilayang tu. Sori kalau peribahasa x menjadi hahaXD , dah inform awal2 tadi aku tak pandai sangat BM nie. Aku rasa jenis kulit dorang sama jak dengan aku, jenis Asia gitu~ Yerr lah, korea ngan Malaysia kan Asia? So, how come muka dorang lagi licin+halus+bersinar dari muka orang Malaysia? Botox? Plastik? mungkin, tapi kalau yang natural punya macam mana? sama jak kan? jelesnya. Tapi takpa, still aku bangga jadi orang Malaysia! Dan bangga juga sebagai seorang Kadazan sejati hoho.

  SO, kesimpulan dari post aku diatas yang panjang lebar tu, Aku Orang Malaysia walaupun post aku English, OK? tak menjejaskan taraf kewarganegaraan pun kalau aku tulis post aku dalam English walaupun kadang-kadang ada sesetengah karyawan pandai bermain dengan BM sampai aku boleh ketawa tergolek-golek dengan laras bahasa dorang yang, bagi aku sempoi. Eventhough kasar, tapi aku suka sebab it's got no double meaning and straight to the face orang yang dorang nak bash BOOM ! Aku still tak sampai tahap tu, jadi sori larr buat pejuang-pejuang bahasa di luar sana. Aku akan berusaha memantapkan BM aku biar aku sampai ke tahap yang lebih tinggi ! mana tahu suatu hari nanti, aku jadi Prof. Emeritus bahasa LOL

Labels:


Post a Comment


Older Post | Newer Post

Guestbook
I supposed to have more free time *sigh*

STRICTLY AD IS NOT ALLOWED.

SPAMMER is PROHIBITED.

only leave nice words please .



History
  • First December post
  • Road Of Life
  • Tuition -.-
  • Chapter 1 : La Vie est Belle
  • First Giveaway By Atiqah Jaidin and Arrien Amani
  • Bertukar wajah !
  • Tutorial #4 : Membuat Blogskin sendiri
  • Aku menjurus kepada apa?
  • Not A Storyteller
  • It's really ok if....

  • Tabung Kemanusiaan
    tekan jangan tak tekan ! sumbangan bakti kepada pemilik belog :)


    Credit

    Template by : Aurealia
    Thanks to : Wanaseoby
    Images : Tumblr

    Best View at GOOGLE CHROME!